Wat kost een warmtepomp bij Greenchoice?

Wat kost een warmtepomp? Dat is een vraag die vaak voorbijkomt. Mensen willen hun huis wel verduurzamen, maar weten vaak te weinig om de juiste keuze te maken. Vaak is het dan van belang dat je jezelf eerst goed inleest, want er zijn ook nog extra mogelijkheden om de kosten nog verder naar beneden te krijgen. Wanneer je een warmtepomp bij Greenchoice aanschaft, ben je altijd verzekerd van de informatie die je nodig hebt en alle hulp om jouw huis duurzaam te maken. 

De kosten voor een warmtepomp als basis 

Als je gaat kijken naar wat een waterpomp kost, dan kun je in eerste instantie schrikken van de prijs. Deze pomp is namelijk een flinke investering voor ieder huishouden. Een hybride waterpomp kost namelijk al gauw enkele duizenden euro’s, wat niet iedereen zomaar op kan brengen. Echter brengt het zoveel mogelijkheden en voordelen met zich mee, dat het toch een goede overweging kan zijn om deze optie mee te nemen in de nieuwe verbouwingsplannen. Zo heb je niet alleen een goede basis, maar ook een duurzame toekomst met alle voordelen van dien. 

De kosten omlaag door de subsidie 

Eerst het antwoord op de vraag ‘wat kost een warmtepomp’. Wanneer je een warmtepomp van Greenchoice aanschaft, ben je 2399 euro kwijt. Dit bedrag is voor de volledige installatie, inclusief de plaatsing en een check van de woning. De kosten voor de warmtepomp kunnen verlaagd worden door het aanvragen van de subsidie. Het is van belang dat je dit binnen 6 maanden na de aankoop doet. De subsidie wordt door de overheid uitgegeven en bedraagt 1700 euro. De overheid stimuleert namelijk duurzame investeringen, waardoor je meer dan de helft terug kunt krijgen. 

Besparingen zorgen voor een terugverdienmodel

Doordat dit potje snel opgaat, kun je je beter richten op de besparingen die je maandelijks doet op jouw energiekosten. De kosten van een warmtepomp kunnen namelijk ook aan de hand van jouw energierekening terugverdiend worden. Hiervoor is het apparaat aangesloten aan jouw CV-ketel. Deze verbruikt daarbij wel stroom, maar het gasverbruik gaat aanzienlijk naar beneden. Hierdoor kun je tussen de 300 en 500 euro per jaar besparen. Jouw energierekening gaat naar beneden. Dit kan alleen maar meer worden wanneer de gasprijzen gaan stijgen. Je kunt hierdoor jouw warmtepomp in slechts 6 tot 10 jaar terugverdiend hebben. 

Weinig verschil tussen nieuwbouw en een bestaande woning 

Kost een warmtepomp daarbij meer voor een bestaande woning dan voor een bestaande woning of andersom? In feite blijven de kosten voor de warmtepomp hetzelfde. Je betaalt immers voor het apparaat en de installatie. Echter kunnen er kosten bijkomen als jouw huis niet geschikt blijkt te zijn. De gemiddelde prijzen voor een nieuwbouw vallen hierbij mee vergeleken met een bestaande woning. Bij een nieuwbouwwoning wordt immers al gestreefd naar een goede isolatie en zijn er geen gasaansluitingen meer aanwezig. Bij bestaande woningen moeten al deze aanpassingen vaak nog verricht worden, waardoor je over het algemeen meer geld kwijt bent.  

Jouw woning klaar voor de toekomst 

De kosten van een warmtepomp mogen dan hoog lijken, het blijft een goede investering voor jouw woning. Zeker met de toekomstplannen, waarbij het huis volledig gasvrij moet draaien, kan de aanschaf van een warmtepomp een goede oplossing zijn. Door de grote hoeveelheid aan voordelen, zoals de subsidie als tegemoetkoming in de kosten, kun je voor een relatief laag bedrag jouw aankoop doen en heb je binnen een kort tijdsbestek een duurzame woning die klaar is voor de veranderingen die er over een aantal jaren plaats gaan vinden. Je loopt hierdoor dus al een aantal stappen vooruit op andere huishoudens en kunt genieten van de besparingen die je maakt.